tiistai 25. huhtikuuta 2023

KIRJASTANI EHEYTYMINEN

 Laitampa kuvana pari sivua kirjastani Eheytyminen,täydentäen sitten uudella tekstillä.Kirja on ilmestynyt 2008,joten olen kauan pohtinut Uudentestamentin sanomaa.  Minulle avautui vähitellen vertauskuvallisuus,symboliikka yleensäkin ja etenkin Jessusta-Kristusta kuvaava.
Ensimmäisenä avautui joulun sanoma tähän tapaan:Talli kuvaa ihmistä,seimi hänen sydänkeskustaan.Aloinkin kokea ja puhua Pyhän lapsen syntymistä,vastaanottamista sydämiimme,tässä ja nyt,ei vain tapahtumat jossain 2000v sitten. 
Seuraavana pohdin ja kyselin,miksi Raamattu ei kerro Jeesuksen elämästä 12-30 vuosien varsilta mitään? Eikö ollut mitään kerrottavaa? Hyppäys on suoraan lauman,opetuslasten keruuseen,opetukseen ja ristin kuolemaan.Hänen opetuksissaan on valtavasti vertauskuvia ja symboliikkaa.Se ääretön viisaus joka niihin kätkeytyy,mahdollistui Hänen saadessaan jordanin kasteessa Kristusvihkimyksen.Jeesus,  ihminen kuten mekin,sai korkeimman vihkimyksen,tietoisuuden JUMALUUDESTAAN,yhtä isän kanssa. Tuhlaajapojan vertauksessa käy hyvin selville matkamme sekä yksilöinä,että ihmiskuntana.Kuin alamäkeä pohjaan saakka,kunnes heräämme; Isäni kodissa on yltäkylläisyys,täällä minä kuolen nälkään. Voisiko tuon selvemmin ilmaista.Tätä heräilemistä on nyt havaittavissa.Julmuudet ja vaikeudet ovat herättäneet ihmiskunnassa jotain siitä rakkaudesta jota Jeesus-Kristus osoitti,antamalla henkensä ystäviensä(opetuslapset/essealaiset) edestä. Tätä tietä me kaikki kuljemme,sekä yksilöinä että ihmiskuntana.Ei ole vain yhtä ristintietä ja ylösnousemusta,mutta on yksi joka näytti tien,meillä Kristityillä Kristus ja jokaisella uskontokunnalla omansa profeetta,tai ääni hänen sydämessään.

Klikkaamalla kuva kopioita,saat tekstin lukukelpoiseksi. Kirjaa löytyy kirjastoista,painos,se toinenkin  on loppunut,enkä jaksa enää ryhtyä siihen rulettiin kustantajien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti