keskiviikko 11. syyskuuta 2024

SYNNYTÄÄN TÄNNE JA SYNNYTÄÄN TÄÄLTÄ TAKAISIN KOTIIN

Olen tammikuussa-23 kirjoittanut tähän blokiini otsikolla"tarvitaankohan kätilöitä tuonpuoleisessa"? En toki tarkoittanut näitä meidän koulutettuja Kätilöitä,vaan vastaanottajia,yleensä joku läheinen,kun mennään tuonilmaisiin.Nyt minulle on vahvistunut näkemys,että lähtiessämme tälle maalliselle matkalle meillä on läheiset,sielunryhmämme jäsenet saattelemassa ja tulemme tänne keralla Enkelilauman. Kun palaamme Kotiin,tuonilmaisiin,meillä on jälleen joku läheinen,esim äiti,isä tai hyvä ystävä jonka tunnistamme,joka tuo yurvallisuuden tunteen. Fyysisesti meitä on vastaanottamassa hoitohenkilökuntaa auttamassa synnytyksessä ja useimmilla joku läheinen pitämässä kädestä lähtiessämme täältä tuonilmaisiin,tai ainakin joku hoitotiimistä. Hoitaessani Kätilöurani aikana 52 kotisynnytystä,koin monia ihmeitä ja ihmetystä,samoin ollessani tukena keskenmenojen tapahtuessa,näkyni ja näkemykseni on laajentunut. Nyt hiljattain sain olla mieheni saattelijana tuonilmaisiin,koin siinä runsaasti kaunista ja elämää avartavaa,rikastuttavaa,surun ja haikeuden lisäksi.Noista tulemisista,menemisistä ja havainnoista haluan kertoa ja jakaa kanssanne. 

Kerrompa ensiksi havainnoistani kätilönä,vastaanottajana kun laskeudutaan tänne maaelämään.Kunta johon menin juuri valmistuttuani v-56 oli vailla sairaalaa ja keskussairaalaverkosto oli vasta suunnitteilla. Kaikki hoidettiin kotona,jopa keskenmenot. Ihmettelin aina,mikä on se rauha,suorastaan pyhyyden tunne joka laskeutui mökkipahasiin,puutteen keskelle,kun lapsi oli syntynyt. Paljon myöhemmin aloin uumoilla ja vieläkin myöhemmin tiedostaa,lapsi tulee hengen maailmasta keralla valo-olentojen,saattajien.Kerran sitten,ollessani perheen tukena keskenmenon jälkeen,minulle sanottiin,vauva tulee pian takaisin,kävi valmentamassa vanhempia vanhemmuuteen,äiti totesi,voi kun tulisikin. Vastoin todennäköisyys laskelmia (äiti lähes 40v,Endometrioosi hoidossa) hän oli 3 kk,den päästä raskaana,lääkärinkin hämmästellessä.  Jossain vaiheessa minulle näytettiin erikoinen näky,kuin näytelmä. Joukko valo-olentoja,Enkeleitä laittoi yhtä heistä matkaan,kuin tytärtä ensitanssiaisiin.Tunnelma oli surullinen ja haikea,jota ihmettelin.  Aikanaan minun annettiin ymmärtää,siinä sieluryhmä valmisteli yhtä lähtemään maiselle matkalle,ehkäpä juuri tuohon perheeseen joiden vauva lupasi tulla pian takaisin? Näkyni oli noihin aikoihin.On sulla hautajaiset,mulla häät,laulu nousi mieleeni.

En tiedä mihin aikaan laskeutuu henki-sielu lopullisesti vauvaan,mutta sen tiedän että vastasyntynyt kulkee kuin kahden maaimman välillä.Hieman ennen nukahtamistaan hän on jo kuin poissa,silmät katsovat kuin kaukaisuuteen. Herätessään hän on kuin ihmeissään,missä minä olen ja nähtyään tutut kasvot,joita säestää tuttu ääni,hän riemastuu,ai täällä jälleen on sanaton viesti.

( "Synnytyksestä" täältä sinne takaisin,kerron toisessa jaksossa,senkin sain kokea hiljattain)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti