torstai 22. joulukuuta 2022

IHMEIDEN VIRRASSA TÄÄLLÄ TENERIFALLA

 Todellakin otsikon tavoin koen oltuamme pari viikkoa täällä.Ihme oli jo se,että vajaassa viikossa järjestyi asunto,lennot Joensuusta saakka,sekä Lääkärin myönteinen lausunto miehelleni.Täällähän on kova pula vuokra-asunnoista ja me saimme yhdellä soitolla loistavan,edullisen asunnon.Rukouksiini todella tuli tuplasti vastausta.

Joulua,syntymänjuhlaa vietämme täällä jo neljästoista kerta,joten tuttua on suurine seimineen,joulun ohjelmineen ja tietenkin Suomi srk joulukirkko.Täällä on vähemmän kaupallinen meno,josta olemme aina pitäneet. Yhteisöllisyyttä löytyy sekä Suomiseuran,että Suomen ev,lut,srk,parissa ja rauhaa,rauhoittumista tarpeen mukaan.Haluan nyt jakaa kanssanne yhden huikean joulun odotukseen liittyvän kokemuksen.

Olimme laulamassa Kanttorimme johdolla kauneimpia Joululauluja 18.12 pienessä Suomalaisten suosimassa ravintolassa. Joulun sanoma,lauluineen saa Suomalaisen aina herkistymään,niin nytkin.Minun kohdallani tapahtui jotain aivan erikoista,aloin elää kuin uudelleen kotisynnytysten tunnelmaa. Hoitaessani n,50 kotisynnytystä Lapinlahdella ja Kontiolahdella,koin aina lapsen synnyttyä ihmeellistä rauhaa,pyhyyttä,kuin taivas olisi laskeutunut maan päälle.Eino Leino osasi runossaan sitä kuvata,kuinka pini lapsi täyttää koko kodin. Nuorena Kätilönä sain kokea tuota suuruutta,pyhyyttä pienimmässäkin pirtissä syntyi linnamainen avara tuntuma.Tuolloin ajattelin osittain ainakin johtuvan siitä helpotuksen huokauksesta kun kaikki oli onnellisesti ohi,mutta tunsin kyllä jotain suurempaa,jota en osannut selittää. Nyt joululauluja laulaessamme,pieneen laskeutuu jotain suurta,avautui kuin taivaanportit.Kotisynnytysten ketjua kulki kuin filminauhana ja tunnelman syvyys aukeni.

Jokaisessa syntymässä fyysisen lapsen ohessa syntyy hänen sielunsa,saattajinaan Enkelilauma! S


iinäpä se pyhyyden suuruuden tuntuma.Vastasyntynyt on ilmeisesti enemmän henkeä kuin kehoa,tunnistaen oitis vanhempansa,ei järjellään,vaan sielullaan.Ehkäpä vastasyntynyt tiedostaa henkisyydessään kuka hän on ja miksi on tullut,kadottaen tuon tietoisuuden myöhemmin ja etsien sitä koko elämänsä? Näin varmaankin tiesi Hän,Joulunlapsi,eli Jeesus,josta oli tuleva Kristus,Hän löysi tehtävänsä.Ja Maria kätki sanat sydämeensä,kokien myös miekat sydämessään.

Tällaista jouluntaikaa täällä tänä kriitisenä aikana.Halusin jakaa tämän kanssanne että ymmärtäisimme ettei pahuus tule voittamaan,vaan valo ja rakkaus,se on meille osoitettu niin moneen kertaan ja monella eri tavalla,niin historiassamme kuin tuolta toisilta tasoilta,Pyhänhengen voimasta. Hyvää,rauhaisaa joulua teille lukijani ja siunauksellista uutta vuotta  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti