keskiviikko 10. elokuuta 2022

NÄKYJÄ IHMEITÄ(sukulaissieluisuuttako?)

Keskiviikkona 10.8-22 olin Kontiolahdessa kaupassa heristellen korviani,kuulenko oikein,Vesa-Matti Loirin laulua? Kyllä vain ja vielä yksi lempikappaleistani;"Niin hyvää puuta".Tuli tunne,että hän on ehkä kuollut? Herkkyyteni hänen kohdallaan on tuttua jo aijemmasta tapahtumasta konsertissa Joensuussa Kareliasalissa joskus -70 luvulla.(kertomus tapahtumasta on tässä blokissa aijemmin)

Ajellessani kaupasta kotiin,sainkin kuulla radiosta Loirin lähteneen Tuonilmaisiin.Kotona laitoin heti tuikut Ikonien eteen palamaan ja hiljennyin hänelle pyytelemään hyvää matkaa.Tunnelma oli heti,kuin olisin saattohoidossa(kuten 8v,sitten veljeäni saatellessa) Sieluni silmiin ilmestyi suoraan alhaalta ylöspäin kuin junaraiteet ja niiden ylpuolella vilahteli monenlaista hahmoa,oli kulkuri kerjäläisen vaatteissa,klovni tai sirkuspelle,munkki ja pyhämies viitassaan.Siellä missä raiteet näytti loppuvan,seisoi kuin vastaanottamassa pyhääkin pyhempi hahmo,mielessäni käväisi Abraham.Alempana kuin sen junaraiteen kahta puolta oli valtavasti ihmishahmoja,joista erotin vain päät.Tunnelma oli samalla haikea,mutta myös keveän kiitollinen,ei raskas,ahdistava.

Olen miettinyt näkyä ihmeissäni,että oliko ne hahmot kulkurista-pyhään mieheen,monipuolisen taiteilijan rooleja? Hiljalleen tuli kuin vastaus;Nuo hahmot kuvaavat hänen entisiä elämiä,hän on kantanut soluissaan,DNA,ssaan muummuassa niitä kaikkia ja ne ovat osaltaan auttaneet häntä niin erilaisissa rooleissa.Henkisesti hän oli pitkällä ja valmis lähtemään.

 Nuo hahmot raiteiden vierellä kuvasivat ehkä ihmismassoja jotka ovat saaneet tietämättään tai tietoisesti Vesa-Matilta elämäänsä jotain tärkeää?Henkitasolla kaikki on mahdollista nyt hetkessä.          

Kun menen huomenna Joensuun kotiini,laitan oitis soimaan CD levyn,"Niin hyvää puuta"  

2 kommenttia:

  1. Oi Aila kiitos kiitos ja KIITOS ❤🙏olipa koskettava kirjoitus.

    VastaaPoista
  2. Kiitos palautteesta,olen rohkaistunut jakamaan,eli tulemaan kaapista ulos,kun ja jos annetaan näin isoa.Tänä aikana meidän tulee toimia niin!!!

    VastaaPoista