tiistai 11. tammikuuta 2022

KAUEMPAA KATSELEVA IHMETTELIJÄ

  Sain tukipyynnön joukolta sairaanhoitajia ja hoitohenkilökuntaa,heidän taisteluunsa pakkorokotuksia vastaan.Laitoin nimeni kyseiseen viestiin,joka lienee menossa päättäjille THL ym.Muistoistani alkoi samalla nousta työhistoriasta -60-70 luvulta lähes pakonomaisia määräyksiä neuvoloiden terveydenhoitajille,käydä vuosittain pienoisröntgenkuvauksissa,keuhkotuberkulosin estämiseksi.Tuohon aikaan oli vielä tubia jossain määrin,varsinkin maaseudun heikomman hygienian vuoksi.Olin jostain saanut käsityksen että toistuvat rtg säteilyt voivat olla vaarallisia.Kaipa olin kapinallinen,tai sitten vain käytin tervettä maalaisjärkeä ja kieltäydyin.Kaikkeni haluan antaa asiakkailleni,mutta en terveyttäni,olin valmis menemään vaikka linnaan,jos niin vaaditaan.

Samoihin aikoihin oli odottavien äitien käytävä raskauden alkupuolella keuhkokuvauksessa,ettei vastasyntynyt altistuisi tubille.Jos nääs äidillä oli keuhkotuberkulosi,lapsi erotettiin äidistä,kunnes äiti oli hoidettu terveeksi,ettei tartuntavaaraa ole.

Jossain vaiheessa alkoi tulla Lääkintöhallituksesta kyselyjä synnyttäneiden äitien komlikaatioista,kuten keskoslapsi,tai vammainen,epämuodostunut jne. Kaavakkeissa oli aina kysymys myös,onko äiti käynyt pienois rtg kuvauksessa ja missä rask,vaiheessa.Minulla alkoi hälytyskellot soimaan,että yksi tuhoisa takiä saattaa olla rtg säteily.Lakkasin äitejä lähettämästä kyseiseen toimenpiteeseen,paitsi jos perheessä,läheisissä oli tubia ja silloinkin suureen kuvaan,eli Thorax. Saman vapautuksen tein itselleni.  siirtyen käymään isossa kuvassa 3v,välein.Isossa kuvassa on paljon pienemmät säteilymäärät.       Lääninlääkäriltä tuli huomautuksia toiminnastani.Myöhemmin sain tietää olleeni oikeassa.

Nyt tässä pandemian alasajossa,keinoja kaihtamatta,hoituhenkilökunnalle,lapsille ja meille kaikille,tulee vanha skeptiseksi,paljonko pahaa ja tuhoja tehdään hyvän huolenpidon nimissä.Tulevaisuus sen näyttää, mikä on uhraus ja mikä hyöty.Yksi on varmaa,lääketehtaat alihankkijoineen hyötyy. Ei,en kuulu mihinkään kuppikuntaan,ajattelen vain talonpoikaisjärjellä ja sydämellä,sekä ikävuosien tuomalla näkemyksellä.Minkä tien valitsemmekin,toivon sydämestäni että pysyisimme terveenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti