keskiviikko 20. maaliskuuta 2024

POIMINTOJA VIESTEISTÄ/ VISIOISTA MAALISKUUSSA-24

 Melkoista hujakkaa on ollut tämä maaliskuu,koskien näkyjä/ tekstejä,voisi oikeastaan kuvata niiden olevan tekstitettyjä näkyjä.Kotirintamani vie ajastani melkoisen osan,(omaishoitaja)joten en tahdo saada aikaa kirjoittamiselle,tärkeysjärjestys on kuitenkin selvä,Rakkaimpani ensiksi.Nämä viestittelyt alkoivat samoihin aikoihin kuin Navalnyi lähti tuonilmaisiin,heti silloin sanottiin,tuli lipsahdus,laskuvirhe,toisin oli suunniteltu?

Navalnyin tehtävä ilmenee voimakkaampana hänen kuoltuaan,kuin eläessään.Henkeä ei voi panna tyrmään,eikä tuhota,nyt lähtee kulovalkean tavoin luomaan pohjaa muutokselle,etenkin äidit,naiset herää ja nousee!!

9.3-24 Täältä lähtee paljon porukkaa tuonilmaisiin,tullakseen pian takaisin työhön,vanhasta uutteen siirtymisessä auttamaan!                                                                                                                                    Paljon on porukkaa myös jonossa tullakseen tänne,mutta pidättelevä,ei vielä,odottelevat,vain rohkeimmat ovat tulleet ja tulossa!!                                                                                                              Viimeaikoina tulleissa,osalla ristiriitaa,tulleet uusine lahjoineen ja ominaisuuksineen tähän vanhaan maailmaan.Kapinaa,sopeutumattomuutta!!

Pankaa kokeilu-kouluja,joissa lapset yhdessä edistysmielisten opettajien kanssa suunnittelee kouluopetuksen sisällön,mitä ja miten opetetaan,miten koulu toimii? Ei vain ylhäältä alaspäin,vaan myös alhaalta ylöspäin!!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Mietin myöhemmin,että sama remontti olisi tarpeen myöskin työelämän saralla? Siellä puurtaa joukoittain ihmisiä ylhäältä tulevien määräysten,valmiiden suunnitelmien ja tavoitteiden keskellä,lähes kaikilla työuupumus,pakkopulla on pakkopullaa. Mitähän tapahtuisi jos he saisivat suunnitella luovasti työtään ja tavoitteita,samoin joustoa työaikoihin,niin että voisi tehdä oikein urakalla,kun on"henki päällä"ja perheessä asiat kunnossa!! 

70-80 luvulla mm.ssa,avoterveydenhoidossa terveydenhoitajana tuo oli suurelta osin mahdollista,nähtiin ja tunnettiin paikkakunnan ja ihmisten tarpeet,suunniteltiin yhdessä toimintamallit,jotka lähetettiin johtavalle lääkärille ja terveyslautakunnalle!! Yleensä tuli myönteinen päätös! Välillä suunnittelussa oli sos.puoli ja koulusektori!! Työni oli mielenkiintoista,Rakastin sitä,joskus tuntui että se on myös harrastus,ei ainakaan pakkopulla! 


                       

1 kommentti: