torstai 3. tammikuuta 2019

MASKULIININEN JA FEMININEN OLEMUSPUOLEMME

Nykyistä,paljolti vallallaolevaa,vääristynyttä maskuliinisuutta kuvaa Vesa-Matti Loirin laulama laulu
"Sadan miehen leukaluut",levyltä"Niin hyvää puuta".Laitan siitä katkelman muistini mukaelemana.

Mtäpä mies antaisi ei,kourallisesta veristä multaa
Mitäpä mies tekisi ei säkillisestä romukultaa
Mitäpä mies antaisi ei,varttitunnista vierasta lihaa,
jos ei kantaisi repussaan sydämen takana vihaa?

Eipä ole tarkoitukseni mollata miehiä,tähän nykyiseen vääristyneeseen maskuliini pullisteluun olemme me naiset osa syyllisiä.Me olemme unohtaneet sen tosiseikan että sekä miehissä että naisissa on toinen puoli femininen,toinen maskuliininen.Emme ole olleet kutsumassa,kannustamassa poikiemme,miestemme feminisiä ominaisuuksia kasvatuksessa,koulutuksessa,yhteiskunnissamme,politiikassa jne,ei edes täällä länsimaissa,puhumattakkaan kehitysmaista.

Meidän on herättävä synkronoimaan itsessämme ja toinen toisessamme maskuliininen ja femininen olemuspuolemme.Me synnymme tänne maatasolle miehenä tai naisena,kumpi kulloinkin on tarkoituksenmukaisempaa sen elämän oppiläksyjäkin ajatellen. Meidän sielussamme ei ole kahtiajakoa se on aina eheä kokonaisuus molempia.Niin kauan kuin me ihmisinä ja ihmiskuntana emme näe ja hyväksy tasaveroisina molempia olemuspuolija,elämme epäsynronismissä kaikilla elämän alueilla. Se on nähtävissä kasvatuksessa, perheissä,kulttuurissa,yhteiskunnassa,politiikassa,
kansojen välisissä konflikteissa.Luin hiljattain määritelmän hyvästä,vahvasta johtajasta; hän on mies,joka on ottanut käyttöön myös feminiset ominaisuutensa!
Niimpä,ei väellä ja voimalla,mutta myös sydämen lämmöllä,se jota on pidetty heikkoutena,onkin vahvuus. Tähän vääristyneeseen maskuliinisuuden ihannointiin ja hyväksyntään me naiset olemme osa syyllisiä.Kun joskus seitsemänkymmentä luvulla femininen aate pullisteli,käytti se miehisiä aseita,ei luottanut itseensä,naiseuteen.

Kun me naisina kunnioitamme parisuhteessa itsessämme ja partnerissamme miestä ja naista yhtä paljon,ei meidän tarvitse enää lähteä tekemään valloituksia saadaksemme arvostusta.Jos näin tapahtuu on se vapaan tahdon ja parisuhteen oma asia. Miehisyys tai viehätys voima naisena ei kasva siitä montako olet matkalla kaatanut kumoon.Hyvässä,tasavertaisessa parisuhteessa kasvetaan yhdessä ihmisenä ja myös sexuaalisesti.Ei puuhastella vain alimpien chakrojen alueella,vaan sydänchkra mukana,aina taivas tasoihin saakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti