sunnuntai 16. heinäkuuta 2023

PELKOA JA KATKERUUTTA,VAI RAUHAA JA RAKKAUTTA?(vastuu on meidän)

 Päiväkirjastani 15.7-23

Eilen,14.7 tapasimme Neurologin ja hänen lausuntonsa oli meille vapauttava.Ei enää toimenpiteitä ja raskaita tutkimuksia,kallo kuvauksissa ei viitteitä parkinsonista,mutta lievä lääkitys voisi helpottaa oloa ja toimintoja.Elvytyksen suhteen hän kysyi mielipidettämme? Kerroimme että juuri eilen keskustelimme aiheesta,todeten ettemme kumpainenkaan halua sellaista,joten tulisi tehdä hoitotestamentti.Lääkäri kertoi että Martin kohdalla se hoituu tässä,merkinnällä hänen tietoihinsa.Näin teimme ja ihmeellistä kyllä,koko tästä käynnistä koetuloksineen ja keskusteluineen,laskeutui rauha,luottamus,sopusointi yllemme.Kerroin vielä lähteissämme,ettei meillä ole kuoleman pelkoa,voimme keskustella kaikesta siihen liittyvästä avoimesti.kiitollisuus ympäröi meidät puolin ja toisin.

Kotona vietimme ihanan illan,hyvän ruuan,kauniin kattauksen,viiniäkin nauttien.Tuo ihmeellinen rauha ympäröi meitä.Nyt aamulla hiljentyessäni,rauha ikäänkuin syveni.Intuitiivisesti minulle näytettiin matkaa lentäen ja laskeutuessamme kentälle,eteemme laitettiin punainen matto,jota pitkin läksimme kulkemaan käsi-kädessä onnellisina.Olin tietoinen että jossain edessäpäin on toinen lentokone,johon tulee siirtyä.

Liittyneekö tähän kaikkeen Herman Hessen eräs runo,Loirin tulkitsemana,Ahvenlahden sävellys ja sovitus. Olen sen joskus kirjoittanut ylös äänilevyltä,ajatuksena että se saisi olla minun lauluni täältä tuonilmaisiin lähtiessäni.Laitampa sanat tähän,kuvaamaan tuntojamme:

Kun kutsuu elämä,sydän ole valmis lähtöön.On lumousta joka matka,se auttaa elämää,se meitä suojaa. Vain sillä ken on vapaa,valmis lähtöön,on voimaa murtaa tottumusten kahleet ja kuolinhetkelläkin vielä kerran,tajuta nuorin silmin uudet etäisyydet

Elämän kutsu loputon on meissä,siis tyynny sydän hyvästele lähde.

Taidatkos tuon paremmin sanoittaa! Meillä on alkanut kuin uusi vaihe elämässä ja parisuhteessa.Meistä itsestämme riippuu millaisen siitä teemme?Tiedämme että vaikeita hetkiäkin voimme kohdata,mutta tahtomme on tehdä matkasta kaunis ja onnellinen edelleen.

5 kommenttia:

 1. Juuri näin Aila ja Martti voiko tuon tunteen kauniimmin tulkita Kiitos!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Eeva,noin toteaa kypsä,vahva ihminen!!Vähän on tämänkaltaiseen reakoivia ihmisiä,ehkä aihe on monellekkin liian kipeä?

  VastaaPoista
 3. Kauniisti olet kirjoittanut ja jakanut tuntojanne ja ajatuksianne. Hienoja tulevan syksyn päiviä teille.

  VastaaPoista
 4. En ollut anonyymi vaan Riikka

  VastaaPoista
 5. Kiitos,samoin sinulle Riikka ja kiitos kommentista.Kaipaan ruhmämme kokoontumista!!!!

  VastaaPoista