keskiviikko 9. helmikuuta 2022

UNIA,NÄKYJÄ,AJATUKSIA (hämmästyttää,kummastuttaa)

Ensiksi haluan kertoa ihmeellisestä ovinäkymästä.Nyt menneen tammikuun aikana toistuvasti ilmestyi näkökenttääni tummasävyinen ovi.Näin sen monet kerrat hiljentyessäni,tai jopa kun laitoin silmät kiini.Sen takana oli aina valoa ja värejä,lähinnä sinisävyistä,säteilevää.Tuntui vähän pahalta,kun ovi oli lähes musta,kuitenkin se säteilevä valo takana pehmensi ja rauhoitti.Ovi oli normaali oven kokoa,mutta sitten pari kertaa ilmestyi leveämpi,kuin kaksosovi.Mietin niiden symbolia ja tarkoitusta,johon ilmeisesti sain intuitiivisen vastauksen.Jotain päättyy ja oven avautuessa alkaa uutta minulla(pieni ovi) ihmiskunnalla(iso ovi). Tämä ajatus varmistui,kun tuli myöhemmin näky,ovet olivat auki ja niiden väri lempeä,meripihkan värinen ja valo loisti aukosta. 

Unet ovat vähän samansuuntaisia.Aluksi on sanottava,että nukun erittäin hyvin,syvää ja rauhallista unta,joten ei mitään levotonta,painajaismaista. Tässä vuoden alkupuolella on ollut korkeita mäkiä kiivettävänä,jopa köysitikkaita myöten piti mennä.Sinne korkealle mäelle pääsin,mihin oli tarkoituskin. Pari kertaa olen nähnyt suoran tien,yläviistoon vasemmalle,mutta sitten on kallio edessä.Kun toistamiseen tuli tuo sama näky,huomasin että kalliossa on leveä halkeama.Jäin sitä ihmettelemään,kas kummaa etten ole aijemmin huomannut? Kallio oli punaista kranittia,tosi kaunis ja sen vasen puoli oli sileä,mutta oikea vähän epämääräinen,lohkareinen.Nyt juuri nousi mieleeni,voisiko se kuvata epätasapainoa,josta olen hiljattain kirjoittanut?

Minun on hieman vaikea erottaa unia ja näkyjäni,jos en heti kirjoita ylös ja laita päivämääriä,kuten lähes aina teenkin.Ehkäpä valveunilla on yhtälailla merkitystä? Mielestäni nämä kertomani viittaavat kaikki siihen,että meillä yleisemminkin ihmisinä aukeaa ovia uuteen,eikä se ihan helpolla käy.Sanoma on lohdullinen,mutta matkaa ja ponnistelua vielä riittää,Granittikallion läpi mennään,kunhan sekin avataan,kuten ovetkin.Kerron näitä siksi,että teilläkin lukijani saattaa olla samansuuntaisia aavisteluja. Pidetään toivo ja lippu korkealla kohti tulevaa,parempaa.



            

1 kommentti:

  1. Ihmettä kerrakseen,pari päivän kuluttua tuli tarottulkinnassa (Valo tulee pohjolasta Susanna Miettinen)samanlainen ovi,se oli auki ja säteily oviaukon takana.Susannan tulkinta oli hyvin samansuuntainen,kuin olin uneni tulkinnut.Astu uuteen,ovi on auki!!!

    VastaaPoista