lauantai 13. helmikuuta 2021

IHMEELLINEN "SATTUMIEN SUMA"

 Voisi puhua sattumista,mutta minun uskomusjärjestelmään ei oikeastaan sattumat kuulu,joten koen johdatuksen,samanaikaisuuden,synkronismin olemassa oloa.

Noin viikko sitten hiljentyessäni aamulla kaipasin matkaikoniani syytellen itseäni etten ollut ottanut sitä mukaani matkalle. Minulle sanottiin; se löytyy täältä jos on tarkoitettu! Parin päivän päästä menimme kahville seurakuntakeskukseen,siellä vapaaehtoiset olivat purkamassa lahjoituspakkauksia.Juotuamme makoisat kahvit juuri leivottujen pullien kera,kiinnitin huomioni erään talkoolaisen kädessä olevaan,ikonia muistuttavaan koteloon.Kysyin mikäs tuo on,hän avasi kotelon ja sehän oli matka-ikoni. Kysyin oitis,onko myytävänä,haluaisin ostaa.Kyllähän se oli ja hin- takin kirpputori luokkaa.Minulle tuo Ikoni on arvokas ajatellen taas kerran tuota johdatusta ja onhan ikoni erään nuorehkon Suomalaisen jäämistöä. En tuntenut häntä henkilökohtaisesti,mutta monet täällä surevat,kertoen hänen vaikeista vuosistaan,ymmärryksellä ja lämmöllä.Kaveria ei jätetä ja Suomalaiset pitävät huolta toisistaan. Tänä talvena heitä on muuttanut tuonilmaisiin useita,pari meidänkin ystävää.

Ystävänpäivänä sytytän kynttilät tuon Ikonin molemmin puolin,muistaen heitä,kaikkia ystäviä ja koko ihmiskuntaa tässä myllerryksessä.


2 kommenttia:

  1. Kauniin ikonin oletkin saanut lahjana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo,niin minustakin.Joku paremmin näitä tunteva kertoi,että vasemmalla oleva olisi hellyyden ja rakkauden Papitar?

      Poista